De dag van vertrek en aankomst
Door: koen helmendach
Blijf op de hoogte en volg Koen
30 Augustus 2009 | China, Peking
Vandaag was het dan zover. Ik vertrok samen met mijn vader en moeder naar Schiphol, het begon al wat te kriebelen in mijn buik. De reis naar Amsterdam verliep goed en we kwamen daar om kwart voor 4 aan. Het vliegtuig zou rond 7 uur vertrekken. Toen we de auto hadden geparkeerd betraden we Schiphol het kwam steeds dichter bij. We moesten in checken maar er was iets verkeerd ik was niet geregistreerd dus naar de balie om hulp. Daar kregen we te horen dat de vlucht was overboekt en dat de kans bestond dat ik met een andere vliegtuig moest meegaan deze zou vertrekken om 9 uur. Maar er was nog tijd en we gingen naar boven en daar was een verrassing want daar stonden mijn tante, oom, nichtje en neefje. Daar hebben we lekker nog wat mee gedronken en toen was het zover ik ging afscheid nemen en door de poorten. Ik ging op weg naar F2 daar werd mij verteld dat ik inderdaad niet mee kon gaan en dus moest ik een vlucht later nemen. Ik werd goed geholpen door de KLM en kreeg als compensatie 300 euro en ik kon voor 15 euro ergens gaan eten ben naar de mac gegaan dat was lekker en makkelijk. De tijd vloog en ging weer snel naar het vliegtuig en kon nu wel mee gaan dat was wel een opluchting als je het mij vraagt. Eenmaal in het vliegtuig op mijn plek nummer 29G kwam ik aan de praat met een Surinamer genaamd Raymoud en tot mijn verbazing sprak hij vloeiend chinees dit kwam omdat hij een Chinese vriendin heeft en die ging hij in Ghangzhou opzoeken. Hij heeft me woorden geleerd en ik weet nu hoe ik een vragende zin kan maken en kan herkennen. We hebben over heel veel dingen gepraat en dat was toch wel leuk hij kon ook veel vertellen over de stad zelf dat was heel bruikbaar. Toen we landen ging hij verder naar Ghangzhou en ik was dan om 12: 30 op de luchthaven van Beijing. Daar stond Guo me op te wachten. We gingen verder met de bus de communicatie ging redelijk maar kan altijd beter zijn Engels is wel wat gebrekkig maar we komen er wel uit. We gingen verder met de bus. En dan weet je niet wat je ziet een Nederlandse agent zou overuren moeten draaien voor het uitschrijven van bekeuringen want het gaat maar door elkaar en de claxon wordt dan ook niet vermeden. Toen kwamen we aan in het centrum heel veel Chinese mensen en dan lach ik me echt dood al die chinezen echt prachtig. In het centrum gingen Guo en ik eten bij een restaurant het was echt heel erg lekker schaap, varken en koe dat stond er op het menu dit kon je dan dippen in warm gemaakte saus ook kwamen er noedels en nog veel meer lekkers bij zie de foto. We hebben ongeveer 2 uur gegeten en toen zaten we ook helemaal vol. We gingen verder met de taxi en kwamen aan bij zijn appartement het ziet er netjes uit een heb zelf de grootste kamer alleen de badkamer is wat minder, maar je kunt niet alles top en top krijgen het is namelijk wel China. Het is heel anders dan in Nederland iedereen gaat zijn gang en bemoeid zich gewoon met zichzelf en zo hoort het ook. Ik merk nog niet dat het land erg communistisch is dit had ik wel verwacht. Wel ben je als Europeaan het middelpunt van de belangstelling en dat is toch ook wel weer leuk. Nadat ik alles had klaar gelegd in het huis gingen we de stad in een telefoon kaart halen hier zijn we nog niet over uit hoe dit werkt maar misschien krijg ik daar morgen informatie over als ik de eerste dag naar school ga. Toen we thuis kwamen konden we aan het echte Chinese eten beginnen want de moeder en de tante hadden iets speciaals klaar gemaakt. Ik heb alles geprobeerd maar ik hou het toch gewoon bij de oude korst. Ik heb zelfs een zwart kleurig ei gegeten er werd gezegd dat daar medicijnen in zaten dus vertrouwde ik ze maar en at ik er wat van het was geen succes voor mij want ik vond het niet heel lekker de Chinese werken heel erg met zure smaken. Na het eten heb ik het cadeau aan Guo gegeven en dat vond hij helemaal mooi en bedankte ons daarvoor daarna ook nog met ze allen een stroopwafel gegeten de moeder van Guo, Guo de tante, oom en ik zelf. De stroopwafel smaakte en we begonnen dan ook na het eten met het drinken van Chinese thee dit was echt lekker ik heb zelfs thee gekregen. Na deze gebeurtenis vertrokken de oom en tante en ben ik begonnen met deze brief die bijna ten einde is. Want ik ga zo nog even douche en dan naar bed want ik moet er om 7:40 weer uit om naar school te gaan. Dus groeten van mij uit China en veel succes voor iedereen die maandag weer naar school moet.
30 Augustus 2009 - 15:00
Paula:
Nou koen dat beloofd zo'n verslag alleen van de eerste dag ik denk dat je heel wat mee gaat maken heel veel plezier en ik ben al benieuwd naar de volgende verhalen
Groeten paula -
30 Augustus 2009 - 15:40
Bram:
Hoi Koen:)
Hoe is het in China?
Zijn der veel chickies;)?
Hoe is het op school?
Hoe vond je de Chinesen?:)
Hoe waren de noedels?:)
Hoe is het met je?:)
Met mij is het goed:)!!!!!!!!
Ik heb vandaag een tennis beker gewonnen met Colin:):):):):)
Tweede prijs dubbel:):):)!!!!!!!!!!!!!
Groetjes macspenkie/bram:):)!! -
30 Augustus 2009 - 17:07
Constance:
Hoiiiiii, wat een heerlijk verhaal om te starten. Volgens mij heb je het goed getroffen.
Je broer is hier nu. We zijn met zun allen naar de film geweest en straks lekker eten.
Heel veel succes daar!!!!!!
Dikke zoen -
30 Augustus 2009 - 20:18
TanteRita:
Ha koen,
Fijn dat je zo'n goede reis hebt gehad en goed bent aangekomen!! Als ik jouw verslag zo lees, dan heb je het volgens mij goed getroffen bij je Chinese gastheer( behalve dat zwarte ei dan, ha ha!)
Leuk trouwens dat je zo uitgebreid verslag doet.
Bas en Bart zijn vanavond met de trein naar Groningen. Bas begint morgen op de universiteit en Bart heeft van maandag t/m woensdag kennismakingskamp.
Veel succes morgen op het Chinese College en tot een volgende keer!
Groetjes van de Prinsenhof,
Tante Rita -
30 Augustus 2009 - 22:23
Papa En Mama:
Geweldig hoe deze brief eruit ziet je doet het goed . Super om zo je eerste ervaringen aan het papier toe te vertrouwen. Ongekend. Morgen weer zo'n spannende dag, nog veel meer nieuwe ervaringen en verhalen. We hopen op nog meer mooie stories. Veel succes koeneman. Dikke kus. -
31 Augustus 2009 - 06:34
Koen:
ja er zijn zeker wel leuke meisjes vooral de japanse zijn leuk verder vond ik de noedels heel erg lekker en het gaat super met mij alleen niet heel erg goed geslapen maar ben al wel uitgerust ik moet nu weer ophouden omdat we weg moeten -
31 Augustus 2009 - 09:20
Carole Driehuis:
Hoi Koen,
Wat heb je al veel beleefd! Het is leuk om te lezen!
Heel veel plezier en succes in China!
Ben benieuwd hoe je eerste schooldag was.
groetjes Carole -
31 Augustus 2009 - 11:01
Daan:
Heey broertje,
Nou, van wat ik allemaal lees red je het allemaal wel xD Hoe was school vandaag? Lees t wel
Gegroet,
Daan