Een week in china - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Een week in china - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Een week in china

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

07 September 2009 | China, Peking

Ik ben nu al weer een week in China. De tijd gaat snel als je veel dingen doet. Moest vandaag om 11 uur op school zijn we hadden vandaag maar 1 les in totaal 1:30 uur dus we waren al weer snel vrij. Dus we besloten om naar de zwarte markt te gaan onderweg merkte ik dat mijn camara leeg was maar ik ga er zeker nog wel een keer heen en dan maak in foto's. Het was vooral een electronica markt. Je kon er voor weinig geld mooie dingen kopen een iphone 3gs 32 gb kon je kopen voor maar 450 euro kopen inplaats van in Nederland voor 900 euro en de grootste Imac kon je daar kopen voor maar 1200 euro dus dat is heel goedkoop en volgens mij en Viktor is het echt. alles zag er precies het zelfde uit als de Iphone van Viktor en alles werkte. Dus misschien zijn er mensen in Nederland die er 1 willen zeg het maar en ik koop het en stuur het op. Toen zijn we nog naar een boekenshop gegaan om daar een boek te kopen met de meest voorkomende karakters. Best handig het boek verteld je dus hoe je het moet uitspreken de betekenis in het engels en hoe je het karakter moet maken. Toen zijn we weer terug naar school gegaan en hebben nog wat lekkere broodjes gekocht en die lekker buiten opgegeten. Nu weer lekker thuis. straks eten en nog wat studeren en dan naar bed. Groeten Koen.

• 07 September 2009 - 18:20

Papa:

Je kunt het niet weten of hij echt is. Volgens mij zijn de mensen daar zelfs nagemaakt. Wat kan Guo daarover vertellen? Hij is toch verkoper? Wat verkoopt hij? Weet je al een lolita shop te vinden? Heb je Nicole al ontmoet? Vragen, vragen hou je taai makker. Morgen de medaille uitreiking voor 36 jaar trouwe dienst. Spreek je morgen weer. Groetjes papa.

• 07 September 2009 - 18:57

Mama:

Hartstikke leuke dag dus weer. Ook wel eens lekker om maar 1 les te hebben van anderhalf uur. Kun je de stad verder gaan verkennen. Hier is het vandaag lekker weer geweest en dat blijft voorlopig ook nog zo. Vanavond hebben wij samen met pake, tante Yska en ome Klaas lekker buiten spaghetti en sla gegeten. Laat ik ook maar eens vertellen wat wij allemaal eten. Had jij ook heel lekker gevonden en gezond! Nou lieve Koen, ik ben benieuwd wat de dinsdag jou allemaal weer brengt. Slaap lekker, (dat doe je nou terwijl ik dit berichtje schrijf) en tot morgen. XXX mama

• 07 September 2009 - 23:38

Koen:

Guo werkt voor een bedrijf dat huizen verkoopt en verhuurt hij verdient hier 3000 rmb (300 euro) per maand mee. Maar hij zegt dat wat ze op de zwarte markt verkopen echt is. Dus dat is dan wel leuk. Ik heb nog geen lolita shop gevonden. ik ga Nicole zondag hier bij ons appartement ontmoeten. Heel veel succes met de medaille uitreiking heb je nu verdient na al die jaren dienst. Mama ik hoop dat het weer snel beter gaat met Beppe. ik spreek jullie snel weer. groeten koen.

• 11 November 2009 - 22:12

Klaas Sr:

Koen en JAn,

Heb grote stukken van je verslag gelezen. Hebt het wel naar je zin zo te zien. Kunnen jullie nog wat samen doen of is het hoofdzakelijk school. 's avonds lekker eten, je hebt al heel wat verschiilende meuk gehad zo te zien. Nou, hoop dat jullie plezier hebben, en hopelijk tot snel ziens. Groeten Klaas