Korte dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Korte dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Korte dag

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

14 September 2009 | China, Peking

Gisteren vroeg naar bed gegaan om vandaag weer fit te zijn. Het wordt de eerste week zonder Viktor wel jammer dat hij niet meer bij Ef is. Maar ik ga hem zeker in de wekende zien en bij uitstapjes van EF dus das wel fijn. Vandaag een korte dag was al weer om half 1 vrij. Ik ging met josie een japanner naar de electronica zaak om eens te kijken wat je er allemaal kon kopen het is heel groot en leuk zoals ik al eerder had gezegt. Na dertig minuten gingen we weer naar school. Om even op de computer te gaan en wat te drinken. Toen we een uurtje achter de computer hadden gezeten werd aan mij gevraagt door Nikkie of ik mee ging wat drinken samen met Rebecca. Was heel erg leuk en gezellig. Het was 5 uur toen we weg gingen en ik ging weer richting huis. Ben nu alleen thuis guo is nog niet terug van zijn werk zou zo wel thuis komen denk ik. Weet nog niet wat we gaan eten wordt een verrassing. De groeten van koen uit het grote China.

• 14 September 2009 - 17:24

(tante) Yska:

Zo ik heb net mijn eten op. Gebakken eitje met brood...Garmt is nl hockeyen en de kids hebben al bij de oppas gegeten...en ik ben niet zo van het uitgebreide eten maken voor mijzelf. Ziet er mooi uit die winkel, zeker allemaal 'hebbedingetjes'. Sanne is 21 oktober jarig en wil graag een mobieltje voor haar verjaardag. Het liefst natuurlijk een iphone of een LG chrystal. Maar ja...daar zitten ook abonnementen aan vast...dus ik denk dat ze nog even moet wachten. Mooi foto's van de muur. Heb je nog spierpijn van de beklimming? Je vader is nu gewaarschuwd....kan hij alvast aan zijn conditie gaan werken.
    Zondag zijn we hier in Loosdrecht naar een roofvogelshow geweest bij kasteel Sypestein. De kinderen mochten een grote Oehoe aaien en ook een roofvogel (amerikaanse woestijn buizerd) op de arm houden. Ik vond het wel stoer van ze, want een beetje eng vonden ze het wel. Bram zei al: Hij zat me zo eng aan te kijken, ik dacht hij gaat me zo ergens pikken. We hebben de foto's als bewijs. Die zul je tzt wel zien.
    Ok ik ga de 'kabouters'in bed leggen. Veel plezier daar en maar weer een dikke kus van ons uit Loosdrecht (...hij is er niet, maar vast ook een hele dikke pakkerd van ome Garmt ;))

• 14 September 2009 - 17:47

Marjo:

Jeetje Koen als ik je verslag even niet bekijk heb je al weer wat bijzonders bekeken!!Ons internet hapert de laatste tijd nogal eens.Nu Sandor naar Parijs is (beurs) ben ik de enige in huis waarvan het internet nog wel eens werkt.nu volgen we niet alleen jouw reisverslagen maar ook die van ons nichtje lonneke(zij zit in Ghana)
    Heel leuk; al die verschillende ervaringen van jullie .Hier is het ondertussen echt weer om weer aan de Hollandse pot te beginnen.De verwarming is al geaktiveerd!Ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal.Lieve groeten van de Minksen.

• 14 September 2009 - 18:48

Mieke:

Hoi Koen,
    Je zal wel denken, wie is dat nou weer!? Je weet wel, een vriendin van je moeder uit Maarssen waar jij ook ooit nog eens gelogeerd hebt[weet je dat nog?]
    Wat had jij een heimwee toen en moet je nou eens kijken waar jij bent en wat je allemaal beleeft. Ja, ja, dat had je niet verwacht he? en je moeder ook niet denk ik maar de laatste week heb ik al jouw ervaringen bij gehouden en gelezen plus alle reacties van de mensen thuis. Wat ontzettend leuk om dat allemaal te lezen!!
    Ik heb echt bewondering voor jou hoor hoe jij daar in je eentje bent en wat je niet allemaal meemaakt!! Ik geloof niet dat ik dat zou kunnen.
    Op deze manier hoor ik ook wat meer over het thuisfront en wat zich daar allemaal afspeelt.
    Nou Koen, ik blijf het lezen en leer veel van jou. Wellicht zal ik nog eens een berichtje plaatsen maar voor nu, heel veel plezier nog en heel veel sterkte met alles, Ik geniet van alles wat jij ziet en beleeft!! lieve groetjes van Mieke

• 14 September 2009 - 22:07

Mama:

Tjonge, wat een fijne reacties weer.
    Ik vind het zelf ook leuk om ze te lezen.
    Wat was het vanmiddag leuk om met jou te skypen.
    Je bent dan zo dichtbij.
    Daan is ook helemaal blij met de webcam.
    Hij heeft de hele avond met Anne zitten skypen.
    Het beeld is dan wel veel beter, maar dat zal wel te maken hebben met het verschil tussen Noorwegen en China.
    Lieve Koen, ik ga nu snel naar bed.
    Papa is net thuis van het koken en ik heb vanavond bezoek gehad van ome Jaap en samen met hem gezellig een wijntje gedronken, uh twee wijntjes.
    Heel veel liefs van mij en tot morgen!
    xxxxxxxxxxx mama
    PS. Pake en beppe waren heel blij met jou mailtje.

• 15 September 2009 - 01:16

Koen Helmendach:

he allemaal. Bedankt voor jullie verhalen ben ik altijd heel erg blij mee. En ja ik had ontzettende spierpijn in mijn benen nu nog wel heel erg stoer van jullie bram en sanne dat jullie zo'n grote vogel aan durven. Mieke ik weet nog wel wie je bent hoor dat was ik nog niet vergeten bedankt voor je verhaal. marjo blijf me volgen. Groeten koen