Vervolg van 2 oktober - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Vervolg van 2 oktober - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Vervolg van 2 oktober

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

02 Oktober 2009 | China, Peking

He daarben ik weer. Heb na het basketballen nog even een dutje gedaan net als Guo we gingen om 4 uur naar de opa van Guo want daar zou de hele familie bijeen komen. Het was heel erg leuk ze vinden het heel erg bijzonder een buitenlander. Ze vonden het trouwens heel erg apart dat ik een korte broek droeg het was gewoon 20 graden. Ze vonden het maar koud. Om 6 uur was iedereen klaar en vertrokken we naar een restaurant buiten de stad met een paar auto's. het was een hele confortabele auto hier mee zou ik wel op vakantie willen. veel beenruimte een bureau koelkast en een tv. Aangekomen bij het restaurant naar en aparte kamer 1 voor de kinderen en 1 voor de ouderen. Zie je wel op de foto. Het eten kwam al heel erg snel. Toen we net zaten kwam het al. Het werd op een glazen plaat gezet die je kon draaien best handig. We kregen zo veel eten niet normaal gewoon was veeel en veel te veel voor ons het was wel heel erg gezellig ook al versta ik vaak niet wat ze zeggen. Na het eten weer naar huis. Guo zei toen we thuis waren dat we wel naar het huis van zijn zus konden die is er nu niet dus Guo en ik zijn hier alleen. Nu lekker computeren en need for speed spelen. Ik hoop jullie weer snel nieuws te brengen als ik de kans krijg doe ik het. morgen is trouwens een speciale dag midden herfst dag met volle maan. Allemaal nog een fijn weekend en tot de volgende keer maat dan. Groeten Koen

• 02 Oktober 2009 - 21:38

Mama:

Lieve Koeneman,
    Tjonge, jonge........wat beleef en zie je weer veel.
    Het is ongelofelijk!
    En wat is het toch super om alles meteen in beeld te krijgen.
    Zo weet ik een beetje waar je je bevindt en met wie je optrekt.
    Dat ei van 100 jaar is wel heel apart en zal ook wel zo smaken.
    Wel dapper hoor, dat je het gegeten hebt.
    Bij papa liep het water al in de mond toen hij al het eten uitgestald zag.
    Hij heeft nu al zin om van alles een beetje te proeven.
    Wat ziet de familie er ook vriendelijk uit.
    Ik vind wel dat ze je heel warm ontvangen.
    Gisteren hebben we op tv gezien hoe de parade ging.
    Zag ook dat de leider het volk toeriep en dat het volk daarop reageerde.
    Toen de militairen met hun strakke exercitie. We hoorden dat ze daar een jaar lang voor hadden geoefend.
    Zagen ook, dat ze met meetlintjes de afstand onderling gingen meten.
    Ook de vrouwen heb ik gezien en die deden het net zo strak als de mannen. Geweldig!

Hier alles goed!
    Heb vandaag de hele dag gewerkt en ben na het eten samen met pake naar het ziekenhuis gegaan.
    Het gaat een stuk beter met beppe, gelukkig.
    Vanavond samen met papa gezellig naar Gooische Vrouwen gekeken en nu is het al weer tijd om naar bed te gaan.
    Daan is naar de judo geweest en daarna naar het danscafé gegaan.

Morgen is tante Rita jarig en zij viert haar verjaardag samen met vriendinnen 's middags.
    Dus dat wordt vast gezellig.
    Nou, lieve Koen nog veel plezier daar en tot gauw horens.
    Liefs, mama

• 03 Oktober 2009 - 17:39

Constance:

Hoi Koen,

Had eergisteren een heel verhaal klaar staan om je te sturen. Toen ik op reactie plaatsen drukte viel internet weg en zie ik een half verhaal staan een dag later.
    Affijn, vandaag maar weer proberen.
    Wat een mooie foto's heb je weer geplaatst. Jij hebt het maar goed daar en wat een prachtig plein met al die bloemen en kunst. En wat heerlijk dat jij nog zulk lekker weer hebt daar. Hier begint het al echt herfst te worden.
    Die foto met al dat eten, dat ziet er lekker uit zeg (jammie) ?????!!!!!!!!
    Hebben donderdagavond op de televisie wat van de optocht gezien. Wat een disipline zeg. Alles gelijk en klopt als een bus. Hoe krijgen ze het voor elkaar.
    Vrijdag heb ik weer de hele dag gewerkt en die arme benen en voeten van mij waren s'avonds blij dat ze languit op de bank konden :-( . Pfffffffff dat is echt wennen 8 uur staan.........
    Het weekend zijn Jeanine, Klaas en Gijs bij mij. Vanmorgen vroeg met Klaas richting Tubbergen geredend alwaar een wedstrijd. Was rond 14.00 uur weer in Apeldoorn. Gauw Theo opgehaald en zijn naar huis gereden. Vanmiddag openhaard hout gehaald en het brand al heerlijk gezellig. Vanavond met sjips en koola op de bank met elkaar ;-) . Morgen uitslapen en dan s'middags rijden voor een wedstrijd van Gijs. Voor de rest zijn we lekker knus bij elkaar in huis.

Wens je een gezellige tijd daar xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 03 Oktober 2009 - 23:18

Elma:

Wat een goed idee, zo'n draaiende glasplaat voor het eten. Zeker als er zoveel op tafel staat!
    Nou, ik ben weer helemaal op de hoogte van je avonturen. Heb hier en daar een reactie geplaatst. (Krijg jij dan een bericht als iemand een reactie plaatst? Zo werkt het op mijn blog, maar deze is misschien anders.) Hier alles goed. Klaas geniet van zijn uitzending in Sudan. Ik ga over 2 weken een halve marathon lopen in Amsterdam. Ik heb die gekozen vooral omdat je dan eindigt in de Olympische Stadion - anders komt een niet zo heel erg sportieveling zoals ik daar nooit.
    Geniet nog van je vakantie en ik lees je weer gauw.

• 04 Oktober 2009 - 07:38

Papa:

Ik lees dat het goed gaat met je, goed om te horen. Buitenlucht voor een stadsjongen is altijd goed, ook al ben je daar in Beijing nog maar 4 weken. Smog is niet goed voor je longen.
    Zou je de naam van Guo of een ander mooie tekst door de vader van Guo in het chinees, mooie dikke letters, kunnen laten schrijven. Als je ze dan aan ons laat zien maken we er een programma van en kunnen we een paar mooie handdoeken borduren met dikke chinese tekens. Je kunt ook laten schrijven "van Koen voor Guo" maak er maar wat van.
    Gisteren zijn we uit eten geweest met Klaas en Hanneke, nog voor mijn verjaardag. Het was erg slecht weer, harde wind en regen echt herfst. Vandaag schijnt de zon en is de wind weer weg. Ik ga zo mijn zondag rondje van 35 km fietsen en aansluitend met mama en Daan buiten ontbijten.
    Gisteren, zaterdag, ging het weer niet zo goed met Beppe. Ze had vrijdag zelf wat gegeten en dat was in de nacht in haar darmen terecht gekomen en aan het werk gegaan, met andere woorden een hoop gasvorming in de darmen en een dikke en pijnlijke buik. Haar darmen en maag moeten natuurlijk weer gewoon gaan werken maar je ziet zo eenvoudig gaat dat niet, in ieder gaval niet zonder slag of stoot. Up en down elke keer. Dit proces zal nog wel even duren voor het weer normaal functioneert.
    Misschien kun je op Google nog even kijken waar je zit en de coordinaten doorgeven dan weten we ongeveer waar je ergens bent. Ik vind het altijd wel leuk om dat even uit te zoeken en heb dan ook weer een beeld van de omgeving waarin jij je bevindt. Ik zag ook bergen op de achtergrond van de foto's. Kunnen ze daar in de winter ook skieen of hebben ze daar nog nooit van gehoord. Nieuwe mogelijkheden, alle chinezen aan het skieen.
    Koen, let goed op en kijk vooral goed om je heen, dan mis je niets.
    Groeten papa.

• 04 Oktober 2009 - 11:23

Daan:

Heey Koen,

Damn, wat maak je toch veel dingen mee. Moet wel even een opluchting zijn om uit de drute van de grote stad te zijn. Even wat frisse lucht.

Met mij gaat alles verder goed. Jij hebt nu al vakantie maar ik moet nog twee weken... Boehoehoe... =( Maarja.
    Die parade van t leger wasd indrukwekkend hé! Heb een samenvatting met mamma bekeken. Hoezo communistische massa? hehe

Nou, ik spreek wel weer eens.

Groetjes!!!