Rustige dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Rustige dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Rustige dag

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

09 September 2009 | China, Peking

Vandaag om 7 uur mijn bed uit want de trip naar school is rond de 70 minuten. Ik eet altijd lekker noedels voordat ik naar school ga. Op school aangekomen meteen de schoolbanken in om chinees te leren. We kregen te horen dat we aankomende zaterdag naar de chinese muur gaan daar heb ik heel veel zin in want dat was ook een missie van mij om dat te bewonderen. In de grote pause heb ik in de kantine onder het gebouw gegeten dit doe ik drie keer per week. De andere keren eten we ergens anders. Toen de lessen over waren ging ik meteen naar huis omdat ik toch al wel erg moe was. En wel wat rust nodig had. ben nu lekker thuis aan het relaxen. Om er morgen weer tegen aan tegaan. Hopelijk weer veel leren morgen. Een kort maar krachtig verhaal. Groeten koen.

• 09 September 2009 - 12:08

Elma:

Hoi Koen
    Ik ben weer op de hoogte van al je Chinese belevingen. O.a foto's van geborduurde bankbiljetten gezien... hmm, wat voor Borduurtekst misschien?? Je vader is zaterdag bij ons op de boot geweest na een dagje Hiswa met Klaas. Hij heeft heel veel heel dure boten gezien dus moet je maar snel millionaire worden om zo eentje voor hem te kopen! ;-) Klaas is gisteren vertrokken naar Soedan voor 6 maanden. Hij is niet zo handig als jij in blogs maken maar als hij mij wat foto's stuurt ga ik ze op www.booninsudan.blogspot.com zetten. Geniet nog van je lessen en je drukke leven daar. En laat ons steeds weer genieten van je berichten.

• 09 September 2009 - 12:11

Constance:

Hoi, gek hoor dat het bij jou alweer avond is en jij zo weer gaat slapen. Tis hier nu ik je dit zo stuur iets over 14.00 uur en zit te wachten op Klaas en Jeanine. Gijs is spelen omdat het woensdag-korte-afspreekdag is.
    Gelukkig is de chinese karakter van jouw naam niet zo moeilijk. Zou best willen weten hoe die van mij er bijvoorbeeld uitziet.
    Geen wonder dat je zo moe bent, je doet zoveel indrukken op en actiever dan in de afgelopen vakantie.
    Gaaf joh de chinese muur. Kijk uit naar je foto's........ Wens je een rustige avond en slaap lekker voor straks, ik ga nu maar eens bedenken wat wij gaan eten vanavond.......Dikke zoen

• 09 September 2009 - 18:05

Mama:

Heey die lieve Koen,

Dat ziet er goed uit die kantine en het voedsel ook!
    Kan me voorstellen dat jullie daar smakelijk kunnen eten.
    Leuk om dat op de foto te zien en wat zitten daar veel Chinezen en weinig Europeanen. Die werken natuurlijk allemaal in dat gebouw. EF heeft maar 1 etage daarvan toch?

En is het nou waar van dat boeren en smakken, zoals we hadden gelezen?

Leuk om jouw naam zo geschreven te zien worden en vooral de betekenis ervan is grappig, terwijl het hier toch heel iets anders betekent. Anders hadden wij je natuurlijk niet Koen genoemd.

Lieve Koen, droom maar lekker verder, terwijl ik dit berichtje schrijf.
    Een dikke nachtzoen van mij! XXXXXXXX mama

• 09 September 2009 - 18:54

Papa:

Koen, let wel even goed op welke bus, trein etc we moeten nemen straks als ik er ben. Dan ben jij de gids natuurlijk. Ook even opnemen hoe lang je erover doet om er te komen. ivm de planning. Zag ik nou boerenkool op de foto. Je kunt er wel mooie foto's van maken maar wat is het eigenlijk? En smaakt het ook lekker. Geen noedels en rijst? Kun je ook op straat eten, buiten de schorpioenen en zeepaardjes om. Lekker bami hapje of nassi balletje? Kan Guo een beetje koken of haalt hij het niet bij de culinaire kunsten van je vader. Hebben ze daar ook een afhaal chinees en heb je ook al een echte Hollandse friettent gezien met frietjes en majonaise. Wat voor bier hebben ze? en wat kost het?

• 09 September 2009 - 18:58

Papa:

Allemaal vragen van een nieuwsgierig mannetje.
    Het gaat je goed, ik zal via de mail morgen wel een paar foto's sturen van de uitreiking van de medaille. Opa vond het wel heel leuk om te doen. Met een blauw VN sjaaltje om en zijn blauwe baret. Je werd in de toespraak nog genoemd en er werd ook aangehaald dat je in China was op dit moment. Ze denken nu allemaal dat je al echt in zaken zit. Spreek je morgen.

Groetjes van papa en succes op school.

• 09 September 2009 - 20:39

TRita:

Ha Koen!
    Ik houd het kort dit keer; ben "slaperig"!
    Dank voor die mooie foto's waaronder het Karakter van jouw naam én "slaperig"
    Dat hebben we mooi weer geleerd dank zij jou!!
    Apeldoornse groetjes en xxx, t Rita

• 09 September 2009 - 21:36

(ome) Garmt:

Ha die Koen. Lees iedere keer over de schouder van je tante en Sanne & Bram mee over je belevenissen. Erg leuk allemaal ! Merk dat de factor eten een belangrijke rol speelt ;-) Mooi hoe je je weg in zo'n grote stad leert vinden. Da's wel wat anders dan "down-town" Apeldoorn ! Nederland zal wel klein lijken als je terugkomt. Zeg, die iPhones worden hier ook met de dag goedkoper hoor ! Zijn ze "gemodificeerd" ? Anders kun je ze hier niet gebruiken zonder T-mobile abonnement. (De LG Crystal is trouwens net geintroduceerd.) OK Koen, hier nadert het naar middernacht en ik moet de kamer nog versieren want je tante is morgen jarig ;-) Veel plezier aldaar en we blijven je volgen ! Groeten, Garmt

• 10 September 2009 - 05:43

Koen Helmendach:

Even reageren:

Om mee te beginnen van harte gefeliciteerd tante Yska met je verjaardag!!!!!!!!!!! Ik hoop dat je een leuke dag hebt.

E:
    Oke dus veel gedaan. Ik wens klaas een veilige reis toe en een leuk verblijf in Soedan. Ik zal zeker een keer op zijn blog kijken en ga zeker verder genieten van mijn verblijf en China.

C:
    Nou bedankt voor je leuke verhaal. Hoop dat je wat lekkers gaat maken veel succes ermee.

M:
    Ja al die mensen werken in het gebouw. het gebouw heeft volgens mij 45 etages en EF heeft 1 etage namelijk etage 9.

P:
    Nee het is geen boerenkool het zijn stukjes vlees met verschillende groeten en sausen best lekker. Nee Nederlandschinees eten heb ik nog niet gezien dat had ik toch eigenlijk wel verwacht. Dan zie je dat de chinezen zich toch redelijk aan ons eet gedrag onderwerpen en maken wat wij willen. Een Nederlandse friettent met mayo heb ik nog niet gezien. Je kunt alleen friet kopen bij europese restaurants of bij de MC. De kookkunsten van Guo zijn oke maar jij bent veel beter. Hij wil graag wat van je leren en als hij kookt heeft hij altijd de schort om met zijn naam erop. Ben blij dat de uitreiking goed is verlopen en vond het leuk dat ik ook vernoemd werd.

R:
    Hhaha ja leer je toch nog wat chiness in Nederland. Toch weer mooi meegenomen.

G:
    Oke leuke dat je me zo volgt. Ja eten wordt hier veel gedaan en dan is het toch raar dat de chinesen toch zo dun en klein blijven. Ja Beijing is zeker anders dan Apeldoorn er is meer druk en de wegen zijn altijd vol. De Iphones moeten nog simlock vrij worden gemaakt en je hebt geen garantie. Veel succes met het versieren en maak er een leuke dag. Nogmaals gefeliciteerd aan Yska.

• 10 September 2009 - 06:26

(tante) Saskia:

Hoi Koen,
    Wat een avontuur! Reizen door zo'n grote stad, vreemd eten,'ff'chinees leren. Je doet het gewoon.. Vanmorgen heb ik uitgebreid je verhalen gelezen. Ik heb wel even op de World Time Clock moeten kijken hoe laat het nu bij je is! Gek dat het hier nu 8.20 is en bij jou al middag. Leuk om te lezen wat je allemaal beleeft. Hebben ze ook babi pangang of heet dat daar allemaal anders? Groet van (oom) Klaas (die nu net uit de file komt op weg naar zijn werk).

• 10 September 2009 - 07:40

Koen:

leuk dat u even mijn verhalen heeft gelezen en een verhaalte achter liet. Nee ze hebben niet het zelfde chinese eten als in nederland hety is wel heel anders. Dus in het begin was het wqel even wennen.

groeten koen.

• 11 September 2009 - 09:06

Marjo:

Hallo Koen heb vanmorgen al je dagen doorgelezen.Ik vind het knap van je dat je alles zo mooi kan beschrijven,wat een andere wereld is het daar !Ga er morgen weer even lekker voor zitten.Hartelijke groeten en een dikke kus