Olympische tint!! - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Olympische tint!! - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Olympische tint!!

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

10 September 2009 | China, Peking

He allemaal weer even een bericht plaatsen. Vandaag moest ik om 11 uur op school zijn stond om 9 uur op om te eten en dan rond 9:45 te vertrekken. Op school aangekomen kregen we les in uitspreken en gingen we een chinees liedje zingen best leuk. Toen weer lekker gegeten in de kantine beneden het gebouw vandaag meloen met rijst. Na dit lekkere eten weer de school banken in toen besloten Viktor en ik maar eens het grote olympische stadion te gaan bekijken het nest daar lijkt het op. Toen we daar aankamen na 20 minuten met de subway. Konden we het eindelijk in het echt bewonderen. Het was echt gigantisch groot en heel mooi met grote stalen buizen. Veel chinesen bezochten het stadion het is nog steeds een hot item zelfs voor de chinesen. Verder kon je nog veel mooie andere dingen bewonderen dat zien jullie wel op de foto. Na een uurtje zijn we weer terug gegaan want het was al weer 17:45 en ik eet altijd om 19:30. Dus snel weer naar huis om lekker te gaan eten we aten vanavond kip met rijst. Vond het heel lekker heb echt van het eten genoten. Nu weer lekker het bericht aan het typen en hoop dat jullie allemaal weer een leuk bericht terug sturen. Groetjes van koen uit China.

• 10 September 2009 - 14:23

Jeanine:

heeey koen, volgens mij heb je het wel naar je zin daar! hier gaat het goed, ook op school:P

wat ik me afvroeg he, is dat rijst met meloen echt lekker??? en weet je de weg al een beetje daar?

dikke knuffel

• 10 September 2009 - 14:29

Koen:

He ja heb het heel erg naar me zin hier. Over het eten ik had het in verschillende kommentjes dus eerst rijst en daarna de meloen. Ja ik kan me zelf nu aardig bewegen in de grote stad. De Subway helpt me daar heel erg mee de bus trouwens ook dat gaat dus wel goed. Leuk dat je even een reactie hebt geplaats. Ik hoop dat ik je vragen zo goed mogelijk heb beantwoord

dikke knuffel terug!!!!!!

• 10 September 2009 - 14:33

Constance:

Hoi Koen, Wowwwww, wat een prachtig gebouw dat olympisch stadion :-0. En wat een enorme stad met al die hoge gebouwen :-0.
    Ben heel erg jaloers als ik lees wat jij elke dag eet..... :-( .

Ik help sinds van de week Theo op de zaak. De laatste kleding van de uitverkoop hebben we in Junior gehangen en a.s. zaterdag gaat hij weer even open met de outlet. Zal er zelf ook staan om te helpen.

Voor de rest gaat het hier hartstikke goed en hebben we lekker weer. Af en toe een zonnetje met een temperatuur van rond de 23 graden.
    Lekker nazomeren dus.

Morgen zoek ik je weer op, voor nu wens ik je een fijne nachtrust en geef ik je een dikke slaaplekkerzoen......

Doeg!!!!!!!!!!!!

• 10 September 2009 - 14:41

Jeanine:

haha oh ik dacht al de combi met rijst en meloen??!!

gelukkig dat je de weg een beetje weet.
    stel je voor je weet de weg niet nou dan kom je nooit meer thuis het is daar zo groot...

wat is de subway eigenlijk, bij ons is het een broodjeszaak..

XXX

• 10 September 2009 - 14:46

Klaas:

Eej koen,

Vette foto's heb je gemaakt. lijkt me echt geweldig daar. Hoe bevalt het huis waar je in logeert? Hoe is het daar op school? Hoe zijn de vrienden daar? En uhh..... Al een chinees Chickie aan de haak geslagen? haha. Ik ga zo naar basketball. vanavond stuur ik nog wel even een beriggie...

groetjes,
    klaas

• 10 September 2009 - 15:20

Bart:

Wha koen,

Je kan maar niet ophouden over het eten daar:p Volgens mij is het elke dag mister Wok voor jou daar. Heb je eigenlijk nog wel zin om met ons naar misterwok te gaan als je terug komt?:p

Echt een vet stadion, ben je er ook nog ingeweest? En is Victor nou die Zweedse jongen? Het is wss nu voor jou midden in de nacht dus hoor t morgen wel.
    Suc6 op school morgen!
    en kun je mijn naam ook in het chinees leren dat lijkt me grappig:p

jo!

• 10 September 2009 - 15:50

Je Nichtje! (Sanne):

Hoi Koen.
    Hoe gaat het met je? Heb je het daar leuk in China? Ik hoop van wel. Heb je die rijst met kip ook met stokjes moeten eten en heb je dat al een beetje onder de knie? :D Enne.. Koen.. Hoe was die schorpioen die je op de foto aan het eten was? Lekkker? Ik denk het eigenlijk niet maar ja je weet het maar nooit! Ik vind het wel dappper dat je het sowieso durft te eten! :D
    In het Olympische Stadion, heb je toen echt alles kunnen bekijken? Het lijkt me wel heel gaaf om daar zo te staan bij HET Olympische Stadion!

Heel veel plezier en een dikke kus,
    Sanne.

P.S. Mama is vandaag jarig! Dus gefeliciteerd met je tante! :d

• 10 September 2009 - 16:11

Jarige Jet:

Hé Koenemanski, dank voor je felicitaties. Attent hoor! Heb een lekker dagje tot nu toe. Vanochtend ontbijt op bed + cadeautjes. Garmt was vandaag ook vrij, dus dat was gezellig. Vanmiddag ben ik even naar beppe gegaan in het ziekenhuis en daarna heb ik met jouw mama, pake en Paula taart gegeten en thee gedronken bij jullie in de tuin. Het was vandaag lekker weer, dus dat was al een cadeautje op zich. Vanavond gaan Sanne, Bram, Garmt en ik uit eten hier ergens aan de Loosdrechtseplas. Ik neem geen rijst met meloen ;).
    Lieve grote neef, blijf genieten en vooral schrijven. Het is een genot om je verhalen te lezen.

Je 45 jarige tante!

• 10 September 2009 - 17:17

Mama:

Lieve grote zoon,

Wat een reacties allemaal! Wat is iedereen toch trouw in het lezen en schrijven.
    Moet voor jou toch ook wel super zijn!
    Dat iedereen zo aan je denkt en zo blijf je toch een beetje op de hoogte van wat iedereen doet.
    Wat een prachtig stadion trouwens. Leuk dat je het in het echt hebt gezien.
    Zou je voor even (een dag) de pagina's weer wit kunnen maken? Dan kunnen we de verslagen en reacties afdrukken voor beppe, opa en oma (dat rood is wat zonde om af te drukken). Zij vinden het namelijk ook prachtig om te lezen.
    Pake, papa en Daan zijn nu naar het ziekenhuis, terwijl ik dit berichtje schrijf.
    En jij ligt natuurlijk al lang weer op één oor.
    Welterusten en slaap lekker!
    Dikke kus, mama

• 11 September 2009 - 06:10

Koen Helmendach:

He leuk dat jullie met zulke grote getallen hebben gereageerd vind dat heel leuk ik hoop dat ik vandaag wat karakters kan vinden van jullie maar niet iedereen heeft een karakter.

C:
    ja het zijn inderdaad enorme gebouwen. ook leuk om via daar het uitzicht te bewonderen. Het is dus ook mooi weer in Nederland. wat leuk dat je nu ook bij Theo werkt.

J:
    Ja ik ken de weg weet ook als ik verdwaald zou zijn waar ik heen moet gaan. de subway is het zelfde als de metro makkelijk en snel vervoer zonder opstoppingen.

K:
    Ja het is hier echt geweldig. De plaats waar ik logeer is ook heel erg leuk heb het erg naar mijn zin daar. op school is het ook heel leuk we doen veel leuke dingen. Nou vind zelf de chinese chicks niet heel erg mooi val meer op de japanse en de koreaanse chicks dus misschien kom ik er zaterdag 1 tegen dan zal ik er een foto van maken. Veel succes met het basketbal.

B:
    Grote vriend leuk dat je wat post. Even antwoorden op je vragen. Ik heb zeker zin om naar Misterwok te gaan want bij Misterwok heb je meer Westerse smaken dan hier. Mijn voorkeur gaat toch uit naar misterwok. het is hier vaak maar gokken want de enekeer kan het lekker zijn de andere keer is het niet te eten. En als ik naar Mister wok ga kan ik meteen mijn Chinees showen. Ja Viktor is de Zweedse jongen ik doe heel veel met hem. Ik ben trouwens niet het stadion in gegaan het ging bijna sluiten. Ik zal zeker je naam opzoeken maar niet iedereen heeft een chinese naam of karakter.

S:
    Sanne het gaat heel goed met me. Leuk dat je een bericht achter laat. Ja het eten met de stokjes heb ik nu redelijk onder de knie. De schorpioen was eigenlijk best lekker dat had ik zelf ook niet verwacht maar zo zie je je moet hier alles proberen. Ik ben iet het stadion ingegaan om dat het ging sluiten. Dikke kus terug.

Y:
    Nou mooi dat je een leuke verjaardag hebt gehad. Ik hoop dat jullie iets heel lekkers gaan eten want dat hebben jullie wel verdient smul er maar lekker van.

A Ja iedereen is heel erg attent leuk om te zien geeft me altijd weer extra energie. Heb de pagina vanochtend wit gemaakt ik laat het wel zo is het makkelijker anders moet je het de heletijd vragen.

Allemaal bedankt voor jullie bericht vind het heel fijn dat jullie een bericht hebben achter gelaten. geeft me weer extra energie.