Een hemelse tint - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Een hemelse tint - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Een hemelse tint

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

11 September 2009 | China, Peking

Vandaag de laatste school dag van de week. De karakters komen denk ik dinsdag op het net. Ik had in het begin van de dag uitspreek les dat vind ik best moeilijk maar het gaat al veel beter. Ik zie al echt een vooruitgang als ik het vergelijk met de eerste keer. En zo wil ik het graag zien vordering. De tweede les was voornamelijk nieuwe woorden zinnen en karakters leren en weten op welke manier je ze schrijft. We waren vandaag om 1 uur vrij. Ben toen snel achter de computer op school gekropen. Heb al jullie berichten gelezen en heb ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Toen besloten Viktor en ik maar eens een uitstapje te gaan doen namelijk naar de tempel of heaven. Het duurde ons 30 minuten om er te komen. Eerst was het nog al moeilijk om de ingang te vinden. Maar die hebben we uiteindelijk gevonden en zijn toen naar binnen gegaan. Kosten ons 3,5 euro dus dat is bijna niks als je het mij vraagt. Het was er binnen echt heel mooi zul je wel op de foto's zien. Mooie tempels en een mooi uitzicht over de rest van de stad. Heb van dit uitstapje erg genoten. Morgen is de dag dan ga ik eindelijk naar de chinesen muur. Heb er heel veel zin in want dat was wel een doel in China om naar de chinese muur te gaan. ik hoop dat ik jullie weer op de hoogte heb gehouden en dat jullie de foto's leuk vinden. De groeten van Koen.

• 11 September 2009 - 13:32

Papa:

Mooi tempelcomplexje, en dat zo midden in de stad. Ben nu even de verslagjes en het commentaar van je aan het printen voor je grootouders. Goed man dat je in de gelegenheid was om naar de olympische stadions te gaan. Ik zal ook het zwembad gebouw. Super. Had nog een vraag: Wie doet je was? Ik zal je ook nog even een paar foto's van de medaille uitreiking sturen op de mail. Ik heb Stan even getroost Nederland had met 1-0 gewonnen van Schotland. Ze hebben nu alle wedstrijden gewonnen. Tevens heb ik Stan je blog adres gegeven, misschien kijkt hij wel en of stuurt hij je een berichtje ......in het Engels. Ben nog een beetje aan het gokken op het voetbal. Deze week euro 4,50 winst gemaakt.
    Groetjes Papa

• 11 September 2009 - 13:53

Koen Helmendach:

ja het is inderdaad heel erg mooi hier. probeer zoveel mogelijk te zien en te fotograveren om jullie een beter beeld te geven van de omgeving.
    Wie doet de was we hebben hier een wasmachine heb ik nog niet nodig gehad maar dat komt volgende week wel denk ik. Mooi dat Nederland heeft gewonnen jammer voor stan. mooi dat we wat hebben gewonnen met de toto. Ik heb ook al wat verkocht namelijk een Iphone voor 850 euro. Deze week kunnen we ook weer gokken denk ik dat moet je maar even doen.
    Groeten van koen.

• 11 September 2009 - 14:12

Constance:

Hoi, prachtige foto's Koen...... Was leuk even kletsen met je op msn. Wens je morgen heel veel plezier bij de Chinese muur. Dikke slaaplekkerknuffel X

• 11 September 2009 - 15:29

Elma:

Jan, ik wil even Niets Horen over de voetbal! (Haha, laatste keer dat ik Nederland/Schotland keek was het 6-0 of zoiets verschrikkelijk, deze keer viel het dus mee!;-) Koen, geniet van de Muur morgen. Let goed op hoe je daar moet komen en kan je zelf gids spelen as je vader daarnaartoe komt in November. Enne, voel je vooral niet verplicht om op iedere reactie hier zelf weer te reageren - heb je straks een hele dagtaak aan, en je hebt al zoveel te doen daar!

• 11 September 2009 - 18:17

Bram/Macspanky:

Hoi Koen,
    Ik heb wat vragen over de chinese muur. Vraag 1: Hoe breed is de muur?Vraag 2: Hoe hoog is die? Vraag 3: Hoe lang is die? Vraag 4: Is de muur hol? Vraag 5: Was het leuk bij de muur en heet de muur aan de andere kant de russische muur?
    Mijn moeder typt nu even, zodat ik tennis kan blijven kijken. Nadal tegen Gonzalez.
    Groetjes Macspanky/je neefje/Bram

• 11 September 2009 - 21:15

TRita:

ha Koen-chi-mang,

Wat een hemelse foto's heb je daar weer online, prachtig! Leuk dat je zoveel onderneemt met Victor en daardoor zoveel ziet en ervaart!
    Ik wens je alvast heel veel plezier morgen bij de Chinese muur en verheug me nu al op dé ultieme foto: Koen-chi-mang vóór, naast, of op(?) de chinese muur!!??
    We gaan het meemaken!!
    Groeten en liefs van een "slaperige" t.Rita xxx

• 12 September 2009 - 07:42

Mama:

Lieve Koen,

Prachtige foto's weer en zo leuk om jou daar ook op te zien.
    Heb bewondering voor de titels van je verslagen, die je elke keer weer weet te bedenken.
    Fijn, dat we je vandaag weer hebben gesproken, dan ben je toch weer wat dichterbij.
    Heb nu al zin in je nieuwe verslag en de foto's, want die chinese muur lijkt me toch wel heel bijzonder!
    Liefs en dikke kus, mama

• 12 September 2009 - 11:14

Koen Helmendach:

He die bram ik zal eens al die vragen van je gaan beantwoorden. De breedte va de muur verschilt tussen 20 en 2 meter. de muur is gemiddeld 4 meter hoog. hij is 6500km lang. De muur is massief er zitten zelf dode mensen in die zijn gestorven tijdens de bouw van de muur. Het was heel erg leuk bij de muur het was alleen wel heel erg warm en van het trap lopen werd ik wel heel erg moe. De muur aan de russische kant heet gewoon de chinese muur. Nog veel succes trouwens met gamen.
    Groeten Koen.