De laatste dag buiten Beijing morgen weer terug - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu De laatste dag buiten Beijing morgen weer terug - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

De laatste dag buiten Beijing morgen weer terug

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

06 Oktober 2009 | China, Peking

Ja morgen weer terug naar Beijing het was hier echt super weer veel nieuwe en leuke dingen gedaan. Vandaag was het weer heel erg actief gingen vroeg weg met de fiets 2 uur fietsen. Om bij een soort parkje te komen het fietsen was heel erg lekker hier is het nog strak blauw en de zon straald nog flink wat warmte uit. Je ziet onderweg best veel vooral mais velden waar de boeren dan aan het werken zijn het is zwaar werk want het is op het veld heel warm. De boeren krijgen bijna geen geld dus hard werken en een arm bestaan best zielig. Maar de reis naar het park was mooi. De ingang van het park was mooi er was ook een gebouw voor vrouwelijke monniken. Het park was niet zo heel goed onderhouden dat was wel jammer. Ze hadden wel wat mooie dingen een leuke toren echt chinees. En de grootste boedha van China. We hebben daar z'n 100 minuten rond gelopen toen zijn we weer richting huis gegaan. Nog even gestopt bij een watertje. Toen we thuis kwamen weer lekker gegeten en wat spelletjes gedaan. Nu weer in het huis van de zus morgen om 8 uur eruit om weer naar huis te gaan. Volgend mij begint school weer op de 9de van oktober maar dat moet ik nog even vragen. Groeten Koen.

• 06 Oktober 2009 - 19:27

Bart :

Ha koen,

Wat ongelovelijk vet dat je bij het feest was van 60 jaar China! Dat maken er niet veel mee (op al die chinezen na dan). Ik zie dat je echt mooie dingen heb bezocht. Gelukkig ben je ook nog steeds de ouwe koen want je blijft actief met fietsen, sport en activiteiten.
    Goeie reis terug morgen!

• 07 Oktober 2009 - 05:02

Papa:

Hallo Koen,
    Veel tijd heb ik niet want ik moet naar mijn werk, het is bijna 07:00 uur. Heerlijk om zo lekker actief te zijn. Hadden ze wel een beetje een grote fiets om op te rijden? Vandaag al weer terug naar de grote stad. Veel plezier nog op de terugrit. Vergeet de grote dikke Chinese tekens niet van de vader van Guo. Succes en onthoud: Als je de ogen sluit zie je niets. Hoe verder je kijkt hoe meer je ziet.
    Groetjes Papa

• 07 Oktober 2009 - 07:30

Mama:

Lieve Koen,

Ook ik even een kort berichtje dit keer.
    Ben namelijk erg druk met borduren.

Beppe komt waarschijnlijk morgen weer thuis. Het gaat erg goed met haar, maar ze zal thuis wel aan haar conditie moeten gaan werken.

Wat bijzonder om op de fiets door het Chinese landschap te trekken, je ziet China dan ook van een andere kant. Hardwerkende boeren, zoals je al schreef en de toch wel armoedige dorpjes. Weer heel anders dan in Beijing.

Nou Koen, morgen waarschijnlijk weer naar school?!
    Veel plezier en vanuit Apeldoorn heel veel liefs van mij.
    X mama

• 07 Oktober 2009 - 07:39

Constance:

Hoooooooooooi, mijn complimenten voor je foto's ;-) , ze worden echt steeds mooier...... Wat een prachtig park en wat een schitterende beelden. Heel imposant lijkt me, vooral als je er in werkelijkheid bent. Ik heb nog wat verslagen van je teruggelezen en kom wel tot de conclusie dat Guo en zijn familie heel goed voor je zijn en je veel laten zien. Je vakantie is dus weer voorbij en van de week nog terug naar school. Je zal dan wel weer kennis maken met nieuwe leerlingen.
    Het weer daar bij jou blijft mooi...... Hier is het huilen met de pet op :-( . De buitentemperatuur is goed, maar het blijft een hoop nattigheid. De bomen verkleuren behoorlijk en als ik met Sippy ga wandelen krijg ik regelmatig eikels en kastanjes op mijn kop.
    Gisteren weer gewerkt en kwam tante Rita even voorbij. Ze heeft een bakkie koffie gedronken en we hebben even bijgekletst. Voor de rest niet veel bijzonders, behalve dan s'avonds lekker met elkaar op de bank met een bak thee en speculaasjes.
    Vandaag ben ik vrij en vanmiddag ga ik even met Jeanine en Gijs de stad in voor nieuwe schoenen. Is voor Jeanine wel even lekker, want die moet elke dag wel veel leren.
    Wens je veel plezier weer in Beijing en ga je weer lezen.........

Vette knuffels van hier xxxxxxxxxxxxxxxxx

• 07 Oktober 2009 - 15:29

Koen Helmendach:

ja ik zal je even een maailtje sturen pap. Ja door het fietsen zie je heel erg veel vooral als je iets buiten het stadje komt zie je meer van het platteland. Ik ga donderdag weer naar school. Jammer dat het zulk slecht weer is in Nederland hier is het nog steeds prachtig.
    Groeten Koen.

Ps: ja pap ik hou me ogen open heb al twee brillen gekocht een verrekijker en twee wasknijpers om me ogen opentehouden als het niet meer lukt!!!!!!