Naar de fabriek en uitgaan - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Naar de fabriek en uitgaan - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Naar de fabriek en uitgaan

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

25 Oktober 2009 | China, Peking

Vnadaag was het echt een hele drukke dag heel veel gedaan. Moest dan ook heel vroeg op Half zeven we vertrokken dan om 7 uur richting het trein station. De reis duurde iets langer dan een uu onze trein vertrok dan ook om 8:40 dus we hadden genoeg tijd. Aangekomen het station binnen en op zoek naar onze trein stond helemaal achteraan. en het was ook nog eens de laatste wagon dus dat was mooi dat we optijd waren de heen reis reden we met een soort TGV zie op de foto. De reis duurde iets langer dan een uur maar dan waren we er ook het was ongeveer 200 km. Aangekomen hebben we nog even wat rond gelopen in het stadje en heb ik nog wat gedroogde bananen gekocht vind ik altijd zo lekker. Na een uurtje weer richting het station omdat daar de baas van de fabriek stond te wachten. We werden via het station vervoert naar zijn Fabriek was een fabriek buiten het centrum. Aangekomen even gekeken in de fabriek. Ze maakte nu t-shirts voor een bedrijven. Het was niet z'n hele grote fabriek zoals de baas zei. Ik vond het wel leuk om te zien in de fabriek waren gelukkig geen kinderen te zien. Je zag ze vooral veel borduren met de machine en iedreen had zijn eigen taak. Het was dus echt een team. Daarna heb ik nog met de baas gepraat over bepaalde dingen en ben er weer heel veel wijzer van geworden het gesprek ging heel goed werd vertaald door nicole. Ik heb twee uur met de baas gepraat en ben vergekomen met het doel waarvoor ik kwam. Dus dat is heel erg positief. Daarna zijn we nog wat gaan eten met de baas en de chauffeur. Het eten was echt heel erg lekker en we hebben er allemaal heel erg van genoten. We vertrokken weer met een goed gevoel we hebben nog wel even door het stadje gelopen en hebben dan ook weer veel nieuwe dingen gezien. in het centrum was het dan ook oud. Om 17:15 vertrokken we weer terug naar Beijing. deze reis duurde langer omdat we niet met de TGV gingen maar met een andere. Nu duurde het 105 minuten. We kwamen dus weer terug om 19:00 uur en gingen meteen weer naar huis. 20:15 aangekomen toen omgekleed en op naar mijn klasgenoten we zouden eerst naar Arnaud gaan we ontmoeten elkaar voor de MC en vetrokken van daar naar arnauds huis we bleven daar tot 23:00 uur en gingen vandaar uit naar de MIX we hebben heel veel lol gehad jose ging ook bog mee hij komy uit japan en het was zijn laatste dag dus dat was heel erg gezellig. Toch vonden we de Vics beter maar dat is weer voor de volgende keer. Ik heb dus zatwerdag een hele drukke dag gehad krijg de foto's van het uitgaan waarschijnlijk een andere dag want ik had mijn camara niet mee genomen. Vandaag heb ik veel geslapen filmpje kijken en wat chinese karakters bekijken en dan morgen weer naar school. De groeten van mij en spreek jullie snel weer!!!!!!!!!

• 25 Oktober 2009 - 14:09

Constance:

Hello, wat een onderneming weer zeg...... Die fabriek had ik me iets anders voorgesteld inderdaad. Het is heel klein of waren er meer ruimtes waar gewerkt werd. Je hebt wel lang gesproken met de baas. Wat goed van je dat je tijdens dat gesprek je doel bereikt hebt. Je hebt buiten je bezoek aan de fabriek ook een wat dorpsleven opgesnoven als ik het goed begrijp. En wat een heerlijkheden op de foto kleurrijk tafeltje. Ben trots op je dat je dit toch allemaal maar weer doet. Het is genieten van de foto's die je steeds weer plaatst. Leuk dat je zo'n leerzame dag weer afgesloten hebt met je vrienden daar. Krijg alleen maar het gevoel dat jij het reuze naar je zin hebt daar.
    Bij jou is het inmiddels alweer avond. Hier 15.00 uur. Hier een heerlijk rustig weekend. Gewoon niksen en een beetje in huis aanrommelen. Ga straks even bij mijn ouders koffie drinken en daarna naar een vriendin alwaar ik een lekker borreltje ga drinken en happie te eten krijg. Is ook wel eens lekker.
    Veel succes morgen weer op school en lees je ;-) xxxxxxxxxxxxxx

• 25 Oktober 2009 - 15:36

Elma:

Ik zie héél grote borduurringen daar in het fabriek hangen. Wat voor merk machines hadden ze daar? Jappanners zeker, geen Bernina's? Ben benieuwd wat je allemaal te bespreken had met die baas. Ga je daar dingen laten maken? Klinkt als een interessante dag in ieder geval.