Een nieuwe dag
Door: koen helmendach
Blijf op de hoogte en volg Koen
26 Oktober 2009 | China, Peking
26 Oktober 2009 - 15:26
Mama:
Lieve Koen,
Jullie hebben daar toch echt veel beter weer dan bij ons.
Hier regent het al de hele dag, brrrrrrrrrrr!
En echt warm is het ook niet.
Gisteren was het gelukkig beter en ben ik met Yvonne naar de Scherpenbergh geweest.
We begonnen om 10 uur en om ongeveer 12 uur waren we klaar.
Het was weer leuk om te doen. Al moest ik er wel weer even in komen.
Vandaag weer hard gewerkt, spoedklusjes enzo.
Ziet er op de foto's toch wel goed uit zo'n kunststraatje. Vooral de gebouwen vind ik erg mooi.
Leuk, dat jullie Halloween met elkaar gaan vieren. Wist niet dat dat in China ook wordt gevierd.
Nou Koen, het is bij jou nu half 12. Je gaat er vast zo in.
Slaap lekker en een dikke welterustenkus van mij!
XXXXXXX mama -
26 Oktober 2009 - 17:46
Constance:
Heeey, het is nu half 7 s'avonds. Kindertjes zijn weer teruggekomen vanmorgen. De herstvakantie is voorbij dus fris en vol goede moed er weer tegenaan.
Cleaning the house stond op mijn programma, want morgen ga ik weer lekker werken in de winkel. Zoals Anke al zei is het hier echt herfst. Enorme buien soms, lekker fris temperatuurtje en de blaadjes vliegen in de kleuren rood en oranje van de bomen.
We hebben net heerlijk gegeten (boontjes en gehaktbal door Gijs klaar gemaakt) en lekker bij zitten kletsen over van alles en nog wat. Doen we altijd als ze een tijdje weg zijn geweest.
Zo te lezen heb ook jij weer een leuke dag gehad. Kan me voorstellen dat je nog best moe bent van het weekend. Tis ook niet niks wat je allemaal hebt gedaan.
Leuk die chineze kunst en wat zien die gebouwen mooi uit. Voor jou zo langzamerhand een gewennin, maar voor hier toch steeds weer leuk om je foto's te bekijken.
Wat leuk dat je Halloween gaat vieren...... Hoe ga je? en weet je al waar je heen gaat in Beijing?
Jij ligt vast al te snurken, wij gaan zo op de bank rtl boulevard, het nieuws en GTST kijken....... Slaap lekker en lees je.....
Dikke knuffels -
26 Oktober 2009 - 19:43
Elleke:
Haj lieve neef!
Hoe is het daar in het verre China? Zo te lezen heb je het nog erg naar je zin daar.
Met mij gaat het goed. Ik ben gisteren terug gekomen van vakantie met Coen. Het was erg gezellig en fijn om even lekker weg te zijn met z'n tweetjes. We hebben een cruise naar de Bahamas gemaakt en zijn nog een paar dagen in Miami geweest ervoor en erna. Heel erg gaaf daar!
Nog bedankt voor je kaart. Je hebt hem al een hele tijd geleden gestuurd maar ik had toen geen tijd om iets van me te laten horen. Ik heb het heel druk gehad op school dus bij deze alsnog bedankt! Lukt het al een beetje met de taal trouwens?
Ik heb nu twee weken lang tentamenweek dus erg druk. Gaat het bij jou goed op school?
Dikke kus vanuit Den Helder en groetjes van de rest.
Liefs, Elleke -
26 Oktober 2009 - 20:46
T.Rita:
Ha Koen,
Even weer een groet vanaf de Prinsenhof.
Zo te lezen en aan de foto's te zien, heb je weer een boeiende week achter de rug, met als hoogtepunt het bezoek vorige week aan de fabriek en een gesprek met de directeur! Leuk om jou samen met hem op de foto te zien!
Boeiende ervaring lijkt me!
Kun je af en toe al een beetje Chinees verstaan/ spreken of is dat nog steeds lastig?( lijk t me wel...) Ik bedoel dan een simpel gesprekje bijvoorbeeld in een winkel bij het kopen van een bepaald produkt.
Leren ze eenvoudige praktijkvoorbeelden aan op school, of is het in de praktijk toch ook veel Engels?
Afgelopen weekend was alleen Bart thuis.Bas bleef in Groningen i.v.m technische problemen met zijn bedrijfje. Bart heeft zaterdag gewerkt en zondag geleerd voor z'n tentamen produktontwikkeling. Als de mannen in het weekend thuiskomen kook ik meestal een gerecht wat ze erg lekker vinden.
Dit keer waren het "gemarineerde- en in de oven geroosterde kippen- pootjes", met lekker gekruide en volkoren rijst, vergezeld door een heerlijke paddenstoelensaus opgebouwd uit champignons, crème frêche, uitjes,chalotjes, knoflook, magere spekjes en afgemaakt met een verse herfstsalade van eikenblad,rucola, tomaat, ui,radijs, pijnboompitjes, zwitserse azijn, zonnebloemolie en verse kruiden.
Nou jij weer met je Chinese diners!!
De mannen hebben "gescronched" als ware Obelixxen!!
Nou Koen, ik zou zeggen; geniet er nog lekker van allemaal, want voor je het weet.... zit jouw Chinese verblijf er weer op!
Groetjes van ons allen en tot een volgende keer!
Liefs,
t.Rita