Een leuke dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu Een leuke dag - Reisverslag uit Peking, China van Koen Helmendach - WaarBenJij.nu

Een leuke dag

Door: koen helmendach

Blijf op de hoogte en volg Koen

29 Oktober 2009 | China, Peking

Vandaag moest ik pas om 11 uur naar school we hadden les tot half vier. Daarna zijn we met een groep naar wanfujing gegaan een grote shop straat maar eerst gingen de andere nog even schorpioenen eten was grappig om te zien ze hadden een soort weddenschap dus ze moesten ook wel. Daarna nog even rondgelopen en zijn we wat winkels ingegaan Toen we terug liepen was er een stent met make up en er was iemand in een microfoon aan het praten er stonden veel mensen omheen en het is altij leuk om ze dan na te praten ze zei een woord dat ik niet begreep en ik schreeuwde het een paar keer en toen moest ik op het podium komen ik stond echt voor lul want ze vroeg allemaal vragen in het chinees die ik niet begreep maar het was wel even lachen!!!!!! Daarna mocht ik weer terug. Iedere chinees keek je aan en lachte je toe echt grappig. Daarna weer naar huis en morgen weer lekker uitgaan. Groeten Koen.

• 29 Oktober 2009 - 15:11

Mama:

Lieve Koen,

Heb al een aantal keren gekeken of je on-line was, maar nee.
    Ook met skypen wilde het niet lukken, dus.......ook pech.

Ik had je wel graag even op het podium willen zien staan.
    Dat krijg je ervan, wanneer je om aandacht roept, maar wel leuk.

Volgens mij heb je het geweldig naar je zin daar met al je klasgenoten.
    Vinden wij alleen maar mooi natuurlijk.

Vanmorgen heb ik gewerkt bij Braams, vanmiddag nog even wat geborduurd en daarna Louise op de thee gehad. Gezellig!

Het is nu 4 uur en bij jou dus 11 uur. Jij gaat al bijna weer naar bed en wij moeten nog gaan koken etc.
    Papa eet konijn en Daan en ik karbonade en de rest natuurlijk.

Veel plezier morgen op school en bij het stappen. Doe je klasgenoten de groeten van mij.

Heel veel liefs van mij en een dikke, dikke kus!

mama

• 29 Oktober 2009 - 15:37

Papa:

Dat heb je er nou van, jij met je grote mond. boontje komt om zijn loontje.
    Ben je vrolijk, dan kijk je met andere ogen.
    Groetjes papa.

• 29 Oktober 2009 - 18:02

Constance:

Haaaaai, weer een leuke gekke en vooral pretdag.... Vanavond rustig avondje om morgen weer lekker met je vrienden uit te gaan.....

Het is donderdagavond filmavond..... Wij gaan lekker bankhangen na een school en begrafenisdag.

Veel plezier morgen
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 30 Oktober 2009 - 09:25

Elma:

Hey Koen,
    Ik lees dat je vader binnenkort jouw kant op komt. Wat leuk. Vergeet niet tegen hem te zeggen dat hij vooral zijn Ogen Open Moet Houden! ;-) Ik ben benieuwd naar je Chinese Halloween ervaring. Ik ga straks een grote pompoen kopen om een lantarn te maken (en soep). Morgen avond komen 3 vriendinnen here om een klassieke Schotse enge film te kijken - The Wicker Man. Echt iets voor Halloween. Happy Halloween to you and all your international friends.

• 30 Oktober 2009 - 18:15

(tante) Yska:

He Koenemanski,
    Het is al even geleden dat ik een mailtje stuurde. Heb met veel plezier weer alle verslagen en foto's bekeken. Erg grappig allemaal. Het is nu net weekend. Garmt is nog niet thuis, Sanne en Bram kijken naar het huis Anubis (of hoe spel je dat?) en ik zit even op de laptop. De chips zitten er al weer in...dat is altijd een lekker begin van het weekend. Morgen moeten de kids natuurlijk weer hockeyen en naar schaatsles. Met schaatsen zijn ze net begonnen en ze vinden het allebei erg leuk. Ik moet eerlijk zeggen dat ze ook al snel vorderingen maken. Mooi om te zien.
    Hoorde op de radio dat een paar ondernemers uit China grote investeringen hebben gepleegd in o.a. onroerend goed in Den Haag. Dus China komt naar ons toe.....! Kun jij straks mooi gebruik maken van jouw ervaringen en het feit dat je vloeiend chinees spreekt...toch?
    OK ik ga achter de pannen kruipen. Niet mijn grootste hobby...maar goed. Bovendien kan ik niet van de culinaire hoogstandjes beschrijven als Rita. Dusssss!
    Jij ook een heel leuk weekend gewenst!

Liefs uit Loosdrecht!